ការនាំអង្ករចេញរបស់កម្ពុជា កើនឡើង ២៦៩ ៣៧០ តោន ស្មើនឹង ១,២% ក្នុងរយៈពេលប្រាំបួនខែ ដើមឆ្នាំ២០១៤ បើធៀបនឹងរយៈពេលដូចគ្នាកាលពីឆ្នាំមុន មានប្រមាណ ២៦៦ ១២៣ តោន។
ក្នុងរយៈពេល ៩ ខែដំបូង នៃឆ្នាំនេះ កម្ពុជាបាននាំចេញអង្ករ ៤៩ ៦៧០តោន ទៅកាន់ប្រទេសបារាំង ៤៥ ៨៥០តោនទៅកាន់ប្រទេសប៉ូឡូញ ៤៥ ៨៥០តោនទៅប្រទេសម៉ាឡេស៊ី ២៤ ៤៤០តោនទៅប្រទេសហូឡង់ និង ២០ ៩២០តោនទៅកាន់ប្រទេសចិន។
អនុប្រធានសហព័ន្ធអ្នកនាំចេញអង្ករកម្ពុជា លោក គឹម សាវុធ ថ្លែងប្រាប់បណ្ដាញសារព័ត៌មានមួយថា ការកើនឡើងនៃការនាំចេញអង្ករជាង ១%នេះ គឺដោយសារតែអង្ករកម្ពុជាមានការប្រកួតប្រជែងខ្លាំងជាមួយនឹងអង្ករដែលនាំមកពីបណ្តាប្រទេសផ្សេងទៀត ជាពិសេសប្រទេសវៀតណាម និងថៃ។
ក្រុមហ៊ុនចំនួន៥៧ បានធ្វើជាឈ្មួញកណ្តាលនៃការផ្គត់ផ្គងអង្ករទៅដល់ប្រទេសចំនួន៥៧ នៅជុំវិញតំបន់ និងសាកលលោក។
អ្នកបញ្ជាទិញដ៏ធំចំនួនប្រាំ ប្រទេសនៅតំបន់អាស៊ីអាគ្នេយ៍ ប្រទេសបារាំង ប៉ូឡូញ, ម៉ាឡេស៊ី, ប្រទេសហូឡង់ និងប្រទេសចិន៕
ក្នុងរយៈពេល ៩ ខែដំបូង នៃឆ្នាំនេះ កម្ពុជាបាននាំចេញអង្ករ ៤៩ ៦៧០តោន ទៅកាន់ប្រទេសបារាំង ៤៥ ៨៥០តោនទៅកាន់ប្រទេសប៉ូឡូញ ៤៥ ៨៥០តោនទៅប្រទេសម៉ាឡេស៊ី ២៤ ៤៤០តោនទៅប្រទេសហូឡង់ និង ២០ ៩២០តោនទៅកាន់ប្រទេសចិន។
អនុប្រធានសហព័ន្ធអ្នកនាំចេញអង្ករកម្ពុជា លោក គឹម សាវុធ ថ្លែងប្រាប់បណ្ដាញសារព័ត៌មានមួយថា ការកើនឡើងនៃការនាំចេញអង្ករជាង ១%នេះ គឺដោយសារតែអង្ករកម្ពុជាមានការប្រកួតប្រជែងខ្លាំងជាមួយនឹងអង្ករដែលនាំមកពីបណ្តាប្រទេសផ្សេងទៀត ជាពិសេសប្រទេសវៀតណាម និងថៃ។
ក្រុមហ៊ុនចំនួន៥៧ បានធ្វើជាឈ្មួញកណ្តាលនៃការផ្គត់ផ្គងអង្ករទៅដល់ប្រទេសចំនួន៥៧ នៅជុំវិញតំបន់ និងសាកលលោក។
អ្នកបញ្ជាទិញដ៏ធំចំនួនប្រាំ ប្រទេសនៅតំបន់អាស៊ីអាគ្នេយ៍ ប្រទេសបារាំង ប៉ូឡូញ, ម៉ាឡេស៊ី, ប្រទេសហូឡង់ និងប្រទេសចិន៕
No comments:
Post a Comment