យើងបានត្រឹមតែកោតសរសើរចំពោះភាពអង់អាចរបស់អ្នកអវកាសដែលបានហោះហើរបំពេញបេសកកម្មនៅក្រៅភព ប៉ុន្តែអ្នកបានដឹងទេថា តើអវកាសយានិកទាំងនោះ បានអាហារប្រភេទណាខ្លះសម្រាប់ញុំាក្នុងពេលបំពេញបេសកកម្ម?
នៅពេលអ្នកអវកាសហោះហើរទៅបំពេញបេសកកម្ម ពួកគេមិនអាចនាំយកអាហារទៅក្លាស់សេទុកញុំានៅក្នុងលំហអាកាសបានទេ។ ដូច្នេះអ្វីដែលគេអាចយកតាមខ្លួនបានគឺជាអាហារដែលមិនខូច ឬមិនស្អុយរលួយ។ អាហារសម្រាប់ញុំាក្នុងលំហអាកាស ដែលគេនាំយកទៅ គឺជាប្រភេទអាហារងាយស្រួលញុំា មិនស្មុគស្មាញ។ ដោយសារវាជាទីកន្លែងមានទំនាញខ្សោយ អ្វីៗនឹងអណ្ដែត ដូច្នេះការវេចខ្ចប់គឺធ្វើឡើងបានត្រឹមត្រូេវ ជៀសវាងហោះរប៉ាត់រប៉ាយ ដែលអាចបង្កភាពស្មុគស្មាញដល់ពួកគេ។
អ្នកអវកាសជាញឹកញាប់មានបេសកកម្មរយៈពេលយូរ ពោលគឺត្រូវចំណាយរយៈពេលច្រើនសប្ដាហ៍ ឬច្រើនខែរស់នៅក្នុងលំហអាកាសដោយឯករាជ្យ ដូច្នេះពួកគេមិនអាចនាំយកអាហារស្រស់ៗ ដូចជាផ្លែឈើ និងបន្លែទៅទុកក្នុងយានអវកាសបានទេ។ អាហារទាំងឡាយសម្រាប់អ្នកអវកាសញុំា គឺជាប្រភេទអាហារឆ្លងកាត់ការធ្វើសម្ងួត និងអាហារក្លុំបេ។ នៅពេលញុំា ពួកគេយកអាហារស្ងួតទាំងនោះទៅផ្សើមនឹងទឹក ដើម្បីក្លាយជាអាហារអាចញុំាបាន។ ថ្វីបើពុំមានទូរទឹកកកសម្រាប់ក្លាស់សេអាហារ ប៉ុន្តែនៅលើយានអវកាសមានឡ (សម្រាប់ដុតសាច់) ដែលអាចឱ្យពួកគេកម្ដៅ ឬដុតអាហារបាន។
ជាទូទៅអ្នកអវកាសក៏អាចប្រើបន្ទះម្សៅ (flour tortillas) ធ្វើជាសាំងវិច ជាជាងធ្វើនំប៉័ង ហេតុផលគឺដោយសារ ញុំានំប៉័ងនឹងបន្សល់នូវកម្ទេចច្រើន ដែលអាចអណ្ដែតក្នុងលំហ នាំឱ្យមានភាពស្មុគស្មាញដល់អ្នកអវកាស។ ចំណែកគ្រឿងទេស ដូចជាទឹកប៉េងប៉ោះ ស្ពៃខៀវ និងទឹកគ្រឿងជាដើមនោះ ត្រូវបានរៀបចំមួយកំប្លេ។ រីឯអំបិល និងម្រេចទោះត្រូវបានដាក់ភ្ជាប់ទៅជាមួយ ប៉ុន្តែត្រូវបានពង្រាវឱ្យទៅជាវត្ថុរាវ។
ដើម្បីងាយស្រួលញុំាអាហារក្នុងលំហ អ្នកអវកាសបានចងភ្ជាប់ថាសអាហារ និងធុងសំរាម ជាប់នឹងភ្លៅរបស់ខ្លួន ជៀសវាងអណ្ដែត។ ចំណែកសំរាមដែលនៅសេសសល់ក្រោយញុំាអាហារ ត្រូវបានវេចខ្ចប់ទៅដាក់នៅក្នុងធុងសំរាមបិទជិតបានត្រឹមត្រូវ។
សព្វថ្ងៃអាហារសម្រាប់អវកាសយានិកមានច្រើនប្រភេទ ហើយពួកគេក៏អាចជ្រើសរើស សាច់គោ stronganoff, សាច់មាន់ teriyaki និងអាហារទួរគី tetrazzini ជាដើម។ ជាធម្មតាអវកាសយានិក មានសិទ្ធិជ្រើសរើសអាហារផ្ទាល់ខ្លួនដើម្បីយកទៅញុំានៅក្នុងលំហអាកាស។ សព្វថ្ងៃចុងភៅជាច្រើនបានចាប់ផ្ដើម បង្កើតមុខម្ហូបផ្សេងៗគ្នា ដើម្បីបំពេញតម្រូវការ និងចំណូលចិត្តរបស់អវកាសយានិក ជាក់ស្ដែងចុងភៅល្បីឈ្មោះពីររូបគឺលោក Emeril Legasse និងកញ្ញា Rachael Ray បានច្នៃប្រឌិតអាហារជាច្រើនមុខផ្សេងៗគ្នា៕
នៅពេលអ្នកអវកាសហោះហើរទៅបំពេញបេសកកម្ម ពួកគេមិនអាចនាំយកអាហារទៅក្លាស់សេទុកញុំានៅក្នុងលំហអាកាសបានទេ។ ដូច្នេះអ្វីដែលគេអាចយកតាមខ្លួនបានគឺជាអាហារដែលមិនខូច ឬមិនស្អុយរលួយ។ អាហារសម្រាប់ញុំាក្នុងលំហអាកាស ដែលគេនាំយកទៅ គឺជាប្រភេទអាហារងាយស្រួលញុំា មិនស្មុគស្មាញ។ ដោយសារវាជាទីកន្លែងមានទំនាញខ្សោយ អ្វីៗនឹងអណ្ដែត ដូច្នេះការវេចខ្ចប់គឺធ្វើឡើងបានត្រឹមត្រូេវ ជៀសវាងហោះរប៉ាត់រប៉ាយ ដែលអាចបង្កភាពស្មុគស្មាញដល់ពួកគេ។
អ្នកអវកាសជាញឹកញាប់មានបេសកកម្មរយៈពេលយូរ ពោលគឺត្រូវចំណាយរយៈពេលច្រើនសប្ដាហ៍ ឬច្រើនខែរស់នៅក្នុងលំហអាកាសដោយឯករាជ្យ ដូច្នេះពួកគេមិនអាចនាំយកអាហារស្រស់ៗ ដូចជាផ្លែឈើ និងបន្លែទៅទុកក្នុងយានអវកាសបានទេ។ អាហារទាំងឡាយសម្រាប់អ្នកអវកាសញុំា គឺជាប្រភេទអាហារឆ្លងកាត់ការធ្វើសម្ងួត និងអាហារក្លុំបេ។ នៅពេលញុំា ពួកគេយកអាហារស្ងួតទាំងនោះទៅផ្សើមនឹងទឹក ដើម្បីក្លាយជាអាហារអាចញុំាបាន។ ថ្វីបើពុំមានទូរទឹកកកសម្រាប់ក្លាស់សេអាហារ ប៉ុន្តែនៅលើយានអវកាសមានឡ (សម្រាប់ដុតសាច់) ដែលអាចឱ្យពួកគេកម្ដៅ ឬដុតអាហារបាន។
ជាទូទៅអ្នកអវកាសក៏អាចប្រើបន្ទះម្សៅ (flour tortillas) ធ្វើជាសាំងវិច ជាជាងធ្វើនំប៉័ង ហេតុផលគឺដោយសារ ញុំានំប៉័ងនឹងបន្សល់នូវកម្ទេចច្រើន ដែលអាចអណ្ដែតក្នុងលំហ នាំឱ្យមានភាពស្មុគស្មាញដល់អ្នកអវកាស។ ចំណែកគ្រឿងទេស ដូចជាទឹកប៉េងប៉ោះ ស្ពៃខៀវ និងទឹកគ្រឿងជាដើមនោះ ត្រូវបានរៀបចំមួយកំប្លេ។ រីឯអំបិល និងម្រេចទោះត្រូវបានដាក់ភ្ជាប់ទៅជាមួយ ប៉ុន្តែត្រូវបានពង្រាវឱ្យទៅជាវត្ថុរាវ។
ដើម្បីងាយស្រួលញុំាអាហារក្នុងលំហ អ្នកអវកាសបានចងភ្ជាប់ថាសអាហារ និងធុងសំរាម ជាប់នឹងភ្លៅរបស់ខ្លួន ជៀសវាងអណ្ដែត។ ចំណែកសំរាមដែលនៅសេសសល់ក្រោយញុំាអាហារ ត្រូវបានវេចខ្ចប់ទៅដាក់នៅក្នុងធុងសំរាមបិទជិតបានត្រឹមត្រូវ។
សព្វថ្ងៃអាហារសម្រាប់អវកាសយានិកមានច្រើនប្រភេទ ហើយពួកគេក៏អាចជ្រើសរើស សាច់គោ stronganoff, សាច់មាន់ teriyaki និងអាហារទួរគី tetrazzini ជាដើម។ ជាធម្មតាអវកាសយានិក មានសិទ្ធិជ្រើសរើសអាហារផ្ទាល់ខ្លួនដើម្បីយកទៅញុំានៅក្នុងលំហអាកាស។ សព្វថ្ងៃចុងភៅជាច្រើនបានចាប់ផ្ដើម បង្កើតមុខម្ហូបផ្សេងៗគ្នា ដើម្បីបំពេញតម្រូវការ និងចំណូលចិត្តរបស់អវកាសយានិក ជាក់ស្ដែងចុងភៅល្បីឈ្មោះពីររូបគឺលោក Emeril Legasse និងកញ្ញា Rachael Ray បានច្នៃប្រឌិតអាហារជាច្រើនមុខផ្សេងៗគ្នា៕
No comments:
Post a Comment