Thursday, February 11, 2016

ផលប៉ះពាល់ពីការញ៉ាំមី ដែលអ្នកគួរដឹងនិងស្វែងយល់


ហេតុនេះហើយដែលធ្វើអោយក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្រ្តបាននាំគ្នាធ្វើការពិសោធន៍មួយ។  លោក​វេជ្ជៈបណ្ឌិតប្រាដែនហ្គរ នៃមន្ទីពេទ្យម៉ាហ្សាជូសីត គឺជាអ្នកដឹកនាំការធ្វើការពិសោជន៍មួយនេះដោយដាក់បាន​ដាក់​កាមេរ៉ា​តូច​មួយ​នៅ​ខាងក្នុង​ក្រពះ​របស់​បុគ្គល​ម្នាក់ដែល​បាន​ទទួលទានមី។ វិធីនេះអាចធ្វើអោយអ្នកវិទ្យាសាស្រ្ត​ អាច​សង្កេត​មើល​ដំណើរ​នៃ​ការ​រំលាយ​អាហារ ក្នុងក្រពះ បន្ទាប់​ពីទទួលទានមី​។ក្រោយពេលទទួលទានមីអស់រយះពេលពីរម៉ោងហើយ ប៉ុន្តែក្រពះនៅតែមិនអាចរំលាយមីបាន។ទល្ធផលនៃការពិសោធន៍នេះ បានធ្វើអោយមនុស្សម្នាជាច្រើន ដែលតែងតែទទួលទានមីតក់ស្លុតយ៉ាងខ្លាំង។
លោក​វេជ្ជៈបណ្ឌិតប្រាដែនហ្គរក៏បានបញ្ជាក់ដែលថា ការសិក្សានេះមិនបានបង្ហាញថាមីទាំងនេះផ្តល់ផលប៉ះពាល់ខ្លាំងនោះឡើយ ព្រោះគំរូពិសោធន៏ មិនគ្រប់គ្រាន់។នេះ​ជា​មូលហេតុ​ដែល ដែលតម្រូវអោយលោក​វេជ្ជៈបណ្ឌិតត្រូវមានការ​សិក្សា​បន្ថែម​ទៀត ក្នុង​គោល​បំណង​ដើម្បី​កំណត់ ​ថា​តើ​ដំណើរ​ការ​រំលាយ​អាហារ​យឺត​មាន​ឥទ្ធិពល​លើ​ការ​រលាក​ពោះវៀន​និង​សុខភាព​ក្រពះនិងពោះវៀនដល់កម្រិតណា។ លោកវេជ្ជៈបណ្ឌិត បានបន្ថែមទៀតថា លោកក៏ធ្លាប់ទទួលទានមីដែរ ប៉ុន្តែគាត់មិនទទួលទានមីញឹកញាប់នោះទេ។
គេបានរកឃើញសាធាតុTBHQនៅក្នុងមី  ហើយសាធាតុនេះបញ្ហាចំបងដែលក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្រ្ត លើកយកមកពិភាក្សាពីផលប៉ះរបស់វា។ ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្រ្តបានអះអាងថា៖ សាធាតុTBHQនេះត្រូវបានរកឃើញក្នុងមី និងអាហារសម្រន់ដ៏ទៃទៀតក្នុងគោលបំណងដើម្បីធ្វើអោយអាហាររក្សាទុកបានយូរ មិនងាយខូច។ មិនតែប៉ុណ្ណោះ សាធាតុTBHQ ក៏ត្រួវបានគេរកឃើញនៅក្នុងគ្រឿងសំអាងនិងទឹកអប់ផងដែរ​ ដើម្បីរក្សាគុណភាពផលិតផល។
TBHQគឺជាសាធាតុពុលខ្លាំង ប៉ុន្តែត្រូវបានគេអនុញ្ញាតឱ្យឧស្សាហកម្មម្ហូបអាហារ ដាក់ចូលក្នុងអាហារក្នុងបរិមាណតិចតូចបំផុត។ រដ្ឋបាលចំណីអាហារ​បានកំណត់អោយដាក់សាធាតុប្រេងTBHQនេះត្រឹមតែ0,02% នៃអាហារសរុប។ ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានសារធាតុTBHQនេះត្រឹមតែ5 ក្រាមនោះ​ វានឹងធ្វើអោយអ្នកអាចស្លាប់បាន។ បើសិនជាលោកអ្នកទទួលទានសារធាតុនេះត្រឹមតែ១ក្រាម នោះអ្នកនឹងមានរោគសញ្ញាដូចខាងក្រោម៖
    1. ចង្អោរនិងក្អួត
    2. ហឹងត្រចៀក
    3. ភ្លេចភ្លាំង
    4. អារម្មណ៍ថាថប់ដង្ហើម
    5. បាត់បង់ស្មារតី

No comments:

Post a Comment