ហេតុនេះហើយដែលធ្វើអោយក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្រ្តបាននាំគ្នាធ្វើការពិសោធន៍មួយ។ លោកវេជ្ជៈបណ្ឌិតប្រាដែនហ្គរ នៃមន្ទីពេទ្យម៉ាហ្សាជូសីត គឺជាអ្នកដឹកនាំការធ្វើការពិសោជន៍មួយនេះដោយដាក់បានដាក់កាមេរ៉ាតូចមួយនៅខាងក្នុងក្រពះរបស់បុគ្គលម្នាក់ដែលបានទទួលទានមី។ វិធីនេះអាចធ្វើអោយអ្នកវិទ្យាសាស្រ្ត អាចសង្កេតមើលដំណើរនៃការរំលាយអាហារ ក្នុងក្រពះ បន្ទាប់ពីទទួលទានមី។ក្រោយពេលទទួលទានមីអស់រយះពេលពីរម៉ោងហើយ ប៉ុន្តែក្រពះនៅតែមិនអាចរំលាយមីបាន។ទល្ធផលនៃការពិសោធន៍នេះ បានធ្វើអោយមនុស្សម្នាជាច្រើន ដែលតែងតែទទួលទានមីតក់ស្លុតយ៉ាងខ្លាំង។
លោកវេជ្ជៈបណ្ឌិតប្រាដែនហ្គរក៏បានបញ្ជាក់ដែលថា ការសិក្សានេះមិនបានបង្ហាញថាមីទាំងនេះផ្តល់ផលប៉ះពាល់ខ្លាំងនោះឡើយ ព្រោះគំរូពិសោធន៏ មិនគ្រប់គ្រាន់។នេះជាមូលហេតុដែល ដែលតម្រូវអោយលោកវេជ្ជៈបណ្ឌិតត្រូវមានការសិក្សាបន្ថែមទៀត ក្នុងគោលបំណងដើម្បីកំណត់ ថាតើដំណើរការរំលាយអាហារយឺតមានឥទ្ធិពលលើការរលាកពោះវៀននិងសុខភាពក្រពះនិងពោះវៀនដល់កម្រិតណា។ លោកវេជ្ជៈបណ្ឌិត បានបន្ថែមទៀតថា លោកក៏ធ្លាប់ទទួលទានមីដែរ ប៉ុន្តែគាត់មិនទទួលទានមីញឹកញាប់នោះទេ។
លោកវេជ្ជៈបណ្ឌិតប្រាដែនហ្គរក៏បានបញ្ជាក់ដែលថា ការសិក្សានេះមិនបានបង្ហាញថាមីទាំងនេះផ្តល់ផលប៉ះពាល់ខ្លាំងនោះឡើយ ព្រោះគំរូពិសោធន៏ មិនគ្រប់គ្រាន់។នេះជាមូលហេតុដែល ដែលតម្រូវអោយលោកវេជ្ជៈបណ្ឌិតត្រូវមានការសិក្សាបន្ថែមទៀត ក្នុងគោលបំណងដើម្បីកំណត់ ថាតើដំណើរការរំលាយអាហារយឺតមានឥទ្ធិពលលើការរលាកពោះវៀននិងសុខភាពក្រពះនិងពោះវៀនដល់កម្រិតណា។ លោកវេជ្ជៈបណ្ឌិត បានបន្ថែមទៀតថា លោកក៏ធ្លាប់ទទួលទានមីដែរ ប៉ុន្តែគាត់មិនទទួលទានមីញឹកញាប់នោះទេ។
គេបានរកឃើញសាធាតុTBHQនៅក្នុងមី ហើយសាធាតុនេះបញ្ហាចំបងដែលក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្រ្ត លើកយកមកពិភាក្សាពីផលប៉ះរបស់វា។ ក្រុមអ្នកវិទ្យាសាស្រ្តបានអះអាងថា៖ សាធាតុTBHQនេះត្រូវបានរកឃើញក្នុងមី និងអាហារសម្រន់ដ៏ទៃទៀតក្នុងគោលបំណងដើម្បីធ្វើអោយអាហាររក្សាទុកបានយូរ មិនងាយខូច។ មិនតែប៉ុណ្ណោះ សាធាតុTBHQ ក៏ត្រួវបានគេរកឃើញនៅក្នុងគ្រឿងសំអាងនិងទឹកអប់ផងដែរ ដើម្បីរក្សាគុណភាពផលិតផល។
TBHQគឺជាសាធាតុពុលខ្លាំង ប៉ុន្តែត្រូវបានគេអនុញ្ញាតឱ្យឧស្សាហកម្មម្ហូបអាហារ ដាក់ចូលក្នុងអាហារក្នុងបរិមាណតិចតូចបំផុត។ រដ្ឋបាលចំណីអាហារបានកំណត់អោយដាក់សាធាតុប្រេងTBHQនេះត្រឹមតែ0,02% នៃអាហារសរុប។ ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានសារធាតុTBHQនេះត្រឹមតែ5 ក្រាមនោះ វានឹងធ្វើអោយអ្នកអាចស្លាប់បាន។ បើសិនជាលោកអ្នកទទួលទានសារធាតុនេះត្រឹមតែ១ក្រាម នោះអ្នកនឹងមានរោគសញ្ញាដូចខាងក្រោម៖
TBHQគឺជាសាធាតុពុលខ្លាំង ប៉ុន្តែត្រូវបានគេអនុញ្ញាតឱ្យឧស្សាហកម្មម្ហូបអាហារ ដាក់ចូលក្នុងអាហារក្នុងបរិមាណតិចតូចបំផុត។ រដ្ឋបាលចំណីអាហារបានកំណត់អោយដាក់សាធាតុប្រេងTBHQនេះត្រឹមតែ0,02% នៃអាហារសរុប។ ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានសារធាតុTBHQនេះត្រឹមតែ5 ក្រាមនោះ វានឹងធ្វើអោយអ្នកអាចស្លាប់បាន។ បើសិនជាលោកអ្នកទទួលទានសារធាតុនេះត្រឹមតែ១ក្រាម នោះអ្នកនឹងមានរោគសញ្ញាដូចខាងក្រោម៖
- ចង្អោរនិងក្អួត
- ហឹងត្រចៀក
- ភ្លេចភ្លាំង
- អារម្មណ៍ថាថប់ដង្ហើម
- បាត់បង់ស្មារតី
No comments:
Post a Comment